dinsdag 23 april 2024

Verslag dinsdag

We begonnen de dag vandaag om 7u30. De kinderen werden gewekt door de té enthousiaste meesters. Iedereen schrok zich een hoedje wanneer de meesters gemaskerd binnenstormden met een waterpistooltje in de aanslag. Ook de andere leerkrachten moesten het met water bekopen.

Het stevige ontbijt, met een volledig ontbijtbuffet, zorgde voor een goede start van wat weer een sportieve en leerrijke dag zou worden. De eerste activiteit was een avontuurlijke afdaling van de Ninglinspo. We startten aan de bron en wandelen verder langs de rivier. Na even stappen kwamen we toe bij de eerste natuurlijke glijbaan. Daar hielden we halt om ons lunchpakket te eten. De natuurlijke glijbanen bewonderden we vanop een afstand. De temperaturen lieten het nog niet toe om in het water te glijden. Hier en daar moeten we de Ninglinspo doorkruisen en door het water stappen. Een uitdaging voor heel wat leerlingen! Op het einde van de wandeling mochten de kinderen die niet bang waren voor het koude water, het laatste stukje in de rivier wandelen.

Aangekomen bij de bus konden de leerlingen hun natte tenue inwisselen voor droge kleren. De buschauffeur stond ons daar op te wachten met een lekker vieruurtje.

Een korte busrit bracht ons naar de grotten van Remouchamps. Twee gidsen leidden ons gedurende een kleine kilometer doorheen de adembenemende grotten. We leerden heel wat over het ontstaan van de grotten en de mooie bezienswaardigheden die de natuur met zich meebrengt. Een spannende boottocht bracht ons terug naar de uitgang van de grotten.

Eenmaal aangekomen bij ons kasteel gingen de kinderen nog wat ravotten in de bossen. Er staat hen nu nog een leuke avond te wachten met frietjes en de de beruchte pyjamafuif, die niet kan ontbreken op de laatste avond van deze bosklassen.


Geen opmerkingen: