Uitstappen

Ninglinspo en grotten van Remouchamps


De vallei van de Ninglinspo vormt een adembenemend kader voor een dagje uit. Vele Belgen, … en ook Nederlanders …, hebben dit prachtig stukje natuur dan ook reeds ontdekt. Maar ook op geologisch vlak heeft deze vallei veel te bieden. Elke rotspartij heeft een verhaal te vertellen. De vallei doorsnijdt zowel de basislagen van de Hercynische Ardennen als één van de Caledonische massieven, het Stavelot-Vennmassief. De vallei is dan ook het uitgelezen decor op de 500 miljoen jaar lange geschiedenis van de Ardennen te ontdekken. Het uitgesproken reliëf en de talloze rotspartijen laten bovendien ook toe te demonstreren hoe een geoloog in zijn natuurlijk laboratorium te werk gaat. Op een tocht langsheen diverse rotspartijen onthullen we beetje bij beetje stukjes van de geologische puzzel. Als volleerde speurders reconstrueren we tijdens deze geologische wandeling de geschiedenis door na te gaan wat de gesteenten ons allemaal te vertellen hebben, wat te achterhalen valt over de toenmalige landschappen, over toenmalige klimaatomstandigheden, ....

zie ook enkele prachtige foto'senkele foto's

Grotten van Remouchamps

De Grotten van Remouchamps, verborgen in de vallei van de Amblève, onthullen hun geheimen op archeologisch, geologisch, mineralogisch en prehistorisch gebied. Tal van werktuigen getuigen van een menselijke aanwezigheid 10.000 jaar terug. Vandaag wonen er nog enkele gasten in de grotten, zoals schaaldiertjes en kikkers. De omstandigheden zijn ook ideaal voor vleermuizen die er hun toevlucht zoeken in de winter. Alles bij elkaar werden de jongste 15 jaar 19 soorten gewervelde dieren opgemerkt.

De Grotten bestaan uit twee niveaus die boven elkaar liggen en doorsneden worden door de beroemde RUBICON. De bovenste galerij is in fossiele staat, terwijl de onderste actief is en doorsneden wordt door de Rubicon. Elke zaal toont u haar geheimen. Een expert legt de vorming uit van de 'Witte Dame'en de opeenvolgende kalklagen die de 'Grote Draperie' tot stand hebben gebracht.

De twee galerijen komen samen om de 'Zaal van de Kathedraal' te vormen, die een hoogte bereikt van ongeveer 40 meter. Het eerste deel van het bezoek gebeurt te voet, de terugkeer met een bootje. Omhuld door een mysterieuze stilte glijdt u langs de meanders van de Rubicon voor de langste ondergrondse boottocht ter wereld.

grottenChallengeparcours en dierenpark


Forestia, avontuur in het hart van het woud! Forestia is een park in La Reid, in de omgeving van Spa, dat voldoet aan de verwachtingen van het hele gezin.
In het dierenpark ontdekt u de dieren van ons gematigd klimaat die in halve vrijheid leven in een uniek en bevoorrecht domein. Meer dan 40 hectare vlakte en bos herbergen 300 dieren, verdeeld over een dertigtal soorten.
Het avonturenpark biedt u een wandeling aan door de boomtoppen om het bos, via een avontuurlijke ervaring (7 parcours, een reuzentokkelbaan en meer dan 100 obstakels). Toegankelijk vanaf 4 jaar. De toegang tot het Avonturenpark bevat ook het gratis bezoek aan het Dierenpark. 


Geen opmerkingen: