dinsdag 8 mei 2018

Verslag dinsdag

Gisterenavond werd de avond goed afgesloten met een bosspel. Zelfs de leerkrachten voerden een spannende strijd om de overwinning. Na een spannende, vermoeiende en leuke dag kropen de kinderen moe maar voldaan in hun bed.

's Morgens werd iedereen gewekt door de té enthousiaste meesters. Iedereen schrok zich een hoedje wanneer de meesters gemaskerd binnenstormden met een waterpistooltje in de aanslag. Ook de andere leerkrachten moesten het met water bekopen.

Het stevige ontbijt zorgde voor een goede start van wat weer een sportieve en leerrijke dag zou worden. De eerste activiteit was een avontuurlijke afdaling van de Ninglinspo. De kinderen mochten meteen doorheen de rivier ploeteren. Na enkele uren kwamen we toe bij de eerste natuurlijke glijbaan! Een uitdaging voor heel wat leerlingen! Na veel bemoedigende woorden van klasgenoten belandde iedereen in het ijskoude water. In het stralende zonnetje warmden we wat op en aten onze lunch.

Verder op onze tocht mochten de kinderen dit nog eens herhalen op een tweede glijbaan. Het enthousiasme van de leerlingen was zo aanstekelijk dat ook enkele leerkrachten hun stoute schoenen aantrokken en dit moesten bekopen met een nat tenue.

Niet veel later kwamen we aan bij de bus, waar de buschauffeur ons stond op te wachten met een lekker vieruurtje en waar we onze droge kleren konden aantrekken.

Een korte busrit bracht ons naar de grotten van Remouchamps. Twee gidsen leidden ons gedurende een kleine kilometer doorheen de adembenemende grotten. We leerden heel wat over het ontstaan van de grotten en de mooie bezienswaardigheden die de natuur met zich meebrengt. Een spannende boottocht bracht ons terug naar de uitgang van de grotten.

We merkten dat het kwik al was opgelopen tot 30°C, tijd voor een ijsje dus! Smullen! 😊

Eenmaal aangekomen bij ons kasteel gingen de kinderen nog wat ravotten in de bossen. Er staat hen nu nog een leuke avond te wachten met de beruchte pyjamafuif, die niet kan ontbreken op de laatste avond van deze bosklassen.

Geen opmerkingen: